Tutipäev

01/06/2017 11:49

Neljapäeval, 25. mail toimus meie kooli üheksandikel kauaoodatud üritus: tutipeo aktus. Ürituse korraldajateks olid traditsiooniliselt 8. klassi õpilased koos klassijuhataja ja huvijuhiga, kes otsustasid sel aastal võtta teemaks viikingid.

Üritus algas röövretkega matemaatika klassi, kus viikingid üheksandikud tunnist ära röövisid ja saali viisid, kus publik juba ootamas oli. Kõigepealt tervitasid esimese klassi õpilased üheksandikke, ulatades igaühele õhupalli ning lauldes neile rütmikaid laule. Seejärel hakkas pihta põhitegevus.

Iga üheksanda klassi õpilane, kaasa arvatud nende klassijuhatajad, kutsuti saali ette oma viikingi nime järgi. Nende kohta loeti iseloomustav tekst ja seejärel pidid nemad ette lugema viikingi vande. Selle vandega tõotasid nad Odini ja Thori nimel olla head ja ausad viikingid ning lubasid elada täisväärtuslikku elu. Vandele pidid nad alla kirjutama ruunides oma nime ja kinnitama oma tõotust verega ehk punase värviga.  Igale viikingile riputati kaela talisman, mille peal oli nende nime eesnimetäht ruunikirja järgi. Igal ruunil oli ka mingi tähendus, mis sümboliseeris neid või andis ettekirjutusi, kuidas elus katsumustest üle saada. Enne kui nad oma kohale tagasi läksid, kingiti neile lillekimp ja kaasa anti ka leping, millele nad eelnevalt alla olid kirjutanud.

Kui kõik üheksandikud ja nende klassijuhatajad olid viikingiteks ristitud, oli kõigil saalisviibijatel võimalus neid õnnitleda. Aktuse lõpus lauldi koolikella laulu, mille saatel joosti õue veesõda mängima. See oli arvatavasti üheksandike kõige oodatuim hetk. Nagu ikka pritsiti täie lõbuga ning veesõda sai oma lõpu alles Kärla jões sulistades. Nagu kombeks on saanud, jälgisid nooremad õpilased seda kõrvalt pealt, kuigi oli juba neidki, kes võtsid ka ise veesõjast osa.

Tutinädal läbi ja veesõda peetud! Nüüd ootavad üheksandikke ees pikad konsultatsioonitunnid ja palju ärevust eksamite ees. Soovime neile palju edu ja loodame, et kõik annavad endast parima.

Elagu viikingid!

 

Emili, Kaisa ja Triinu-Liis      8. klass