Tuleviku Kompass 2015

30/11/2015 09:37

Nagu juba traditsiooniks on saanud, külastavad 9. Klassi õpilased igal aastal karjääriõpetuse raames Kuressaares toimuvat Tuleviku Kompassi. Sellel aastal sai see ühendatud koos ettevõtte külastusega, mis leidis aset 18. novembril.

Kohe hommikul algas meil sõit koos karjääriõpetuse õpetaja Kaisi Õispuu ja direktor Jaan Lemberiga Leisi poole, kus külastamise Karja Pagarit. Ringkäigu korraldas meile firma müügijuht, kes näitas, kuidas töö ettevõttes käib. Tore oli kuulda, et antud ettevõte pakub  suvel tööd ka noortele. Loomulikult saime maitsta ka Evelini leiba.  Samuti näitas müügijuht ka oma väikest firmat „ Õun Drinks“, kus saime näha, kuidas limonaadi tootmine käib. Eriti tore oli kuulata põnevaid nippe, kuidas teha häid valikuid tulevikus ja millele tasuks just praegu rõhku panna.

Peatselt suundusime Kuressaarde, kus algas mess Tuleviku Kompass. Ürituse eesmärk oli anda noortele nõu, kuhu kooli peale põhikooli lõpetamist suunduda. Samuti räägiti õpilasvahetustest ja muudest teemadest, mis aitaks noorel inimesel edasi tegutseda.  Kogu ürituse lõpus oli õnneloos, kus igaüks võis võita igasugust nänni alates puuviljadest ja lõpetades akupangaga. Osaleda said ainult need, kes külastasid kõiki kohalviibinud koole ja said templi. Meie koolist võitsin ühe kingipaki mina endale.

Terve päev oli väga sisukas ja isiklikult sain palju head nõu nii ettevõtet kui ka Tuleviku Kompassi külastades.

 

 

Sander Õispuu            9. klass