Tore üllatus kuuendale klassile

26/09/2012 21:10

 Ühel kenal eelmise sügise koolipäeval ütles klassijuhataja, et me võiksime teha uurimistöö oma vanavanemate, vanemate ja iseenda mänguasjadest. Uurimistöö ettepanek tuli Paide Ühisgümnaasimist, kus kuulutati välja vabariiklik kodu-uurimistööde konkurss teemal - Mäng on väikese inimese töö. Klassijuhataja omakorda sai info raamatukogust Tiina Luksi käest. Kuna selle töö nimilauseks  oleva laulu sõnad on meie klassijuhataja isa kirjutatud, siis olimegi nõus uurimust tegema. Töö algas sellega, et mõtlesime töö eesmärgi ja tegime plaani. Seejärel koostasime ankeedid, mille täitsime esmalt ise ja jagasime siis ka oma vanematele ja vanavanematele. Küsisime, milliste mänguasjadega mängiti, millest need tehtud olid jne. Vastatud ankeetide analüüsimisega läks meil üsna kaua aega. See oli aga mõnus töö, sest saime meenutada mänguasju, millega ise kunagi mängisime, ka saime teada, millega mängisid meie vanemad ja vanavanemad. Lõpuks kirjutasime uurimistöö ilusa käekirjaga ümber ja paigutasime kausta. Kaaned illustreeris Maarja. Seejärel saatsime selle uurimistöö posti teel Paide Ühisgümnaasiumisse.

Ja siis tuli üllatus. Kõigepealt sai õpetaja kutse Paidesse väikeste kodu-uurijate päevale, kuhu kahjuks võis kaasa minna vaid kolm õpilast. Ta läks koos Margerite, Ruthi ja Sandriga ning kohapeal selgus -  meie klassi töö “Kärla Põhikooli õpilaste, nende vanemate ja vanavanemate mänguasjad” oli oma vanuseklassis (5.-6. klassid) võidutöö. Võidu sai Saaremaalt ka Kuressaare Gümnaasiumi praeguse 5. C klassi uurimistöö, mille juhendajaks oli Raina Tiidovee (3. - 4. klasside arvestuses).

Kokku osales  28 kooli 70 tööga. Nii eelmisel aastal kui ka tänavu oli Saaremaalt rohkesti töid - Kuressaare Gümnaasiumilt lisaks võidutööle veel seitse ja Saaremaa Ühisgümnaasiumist üks töö.

Meie täname kõiki enda vanavanemaid ja vanemaid koostöö eest ja loodame, et kui tuleb soov veel midagi uurida, saame nende abi jälle kasutada.

 

Sander Õispuu klassijuhatajaga