TORE on tore

30/01/2018 17:54

Jaanuari keskel toimus Leisi Keskkoolis 3 päevane koolitus TORE (tugiisikute oma ring Eestis). Meie kooli esindasid Helena-Karmen Saar, Liisi Leppik, Darelyan Pähn, juhendajatest Õp. Leana Vahter ja Õp. Külli Luup. Koolidest tulid kokku Kuressaare Gümnaasium, Leisi Keskkool, Kuressaare Vanalinna kool ja Lümanda Põhikool.

TORE missioon on suurendada koolides (ühiskonnas) nende inimeste hulka, kes kannavad ja levitavad inimsõbralikku, õppimist ja õpetamist soodustavat, suhtlusjulgust ja -oskust arendavat, vaimset ja füüsilist vägivalda taunivat, üksteist toetavat ja erinevusi sallivat ning koostööle orienteeritud mõtteviisi.

Koolitus algas mõtetevahetuse ja emotsioonide väljendamisega. Esimese päeva põhiteemaks oli abistamiskäitumine. Teisel päeval käsitlesime meeskonna- grupitööd ja saime ka ennast proovile panna erinevate TOREDATE mängudega.

Viimasel päeval võtsime kõik kolm moodulit kokku ja jutustasime kuidas on TORE koolitused meid elus aidanud. Päeva lõpetuseks jagati kõigile koolidele TORET sümboliseeriv punane elevant. Kokkuvõtteks võime öelda, et laager meeldis kõigile väga, seal on tore seltskond, hea tuju ja hea toit.

 

Darelyan Pähn, Helena-Karmen ja  Liisi Leppik

7.klass