Teaduspäev Kärla Põhikoolis

30/03/2016 13:02

Reedel, 18. märtsil toimus Kärla Põhikoolis teaduspäev ja lisaks sellele veel kolmanda veerandi lõpuaktus. Kõik hakkas pihta kell 8.30 nagu tavalisel koolipäeval ikka. Päeva esimeses pooles olid kavas erinevad õpitoad, milleks klassid jaotati kolme rühma: 1. – 3. klass, 4. – 6. klass ja 7. – 9. klass.

Üks õpitubade läbiviijatest oli kooli vilistlane Kristi Selgis projektist “Tagasi Kooli!”. Ta rääkis meile ärindusest - müümisest, ostmisest ja klientidega suhtlemisest. Kristi tutvustas meile ka oma eriala, milleks on audiitor rahvusvahelises ettevõttes Statoil. See ametinimetus tundus paljudele algul võõras, aga Kristi seletas selle meile ilusasti lahti. Tema töö on ettevõtte finantstegevuse kontrollimine ja ta rääkis kõigile oma töökogemustest.  Arulesime veel mitmetel erinevatel teemadel, tegime grupitööd ja saime ka küsimusi esitada.  Usun, et kõik õppisid Kristilt midagi uut ja huvitavat.

Järgmisena toimus meil esmaabi õpituba, mille läbiviijaks oli Mare Kirr.  Ta näitas meile elustamise võtteid, andis näpunäiteid, kuidas õnnetuse korral toimida ja õpetas veel palju huvitavat ja vajalikku inimese keha kohta. Meile näidati ka ühte huvitavat videot südamemassaaži tegemise kohta. Seal õpetati, et südamemassaaži on kõige parem teha “Stayin’ alive” laulu rütmi järgi. Selle nipi võiks kindlasti kõrva taha panna. Sai ka proovida südamemassaaži tegemist nuku peal ja sellega tulid poisid hästi toime. Selles õpitoas tasus küll hoolega tähele panna ja paljusid asju meelde jätta, sest kunagi ei tea, millal neid oskusi päriselt vaja läheb.

Kolmandaks oli politsei töötuba, mille läbiviijaks oli politseinik Ljudmilla koos oma kahe koeraga. Alustuseks tudvustas Ljudmilla meile oma koeri. Üks oli väike narkokoer spanjel Kutt, kes on 10aastane. Teine oli belgia lambakoer. Ta on 3aastane ja tema nimeks on Vahva. Mõlemad koerad olid väga toredad ja sõbralikud. Nad kuulasid väga tähelepanilikult perenaise sõna ja näitasid meile oma oskusi, milleks olid mänguasja otsimine, istumine, lamamine ja muud väikesed trikid. Muidugi oli tore koerte paitamine ja paljud tegidki seda hea meelega. Küsisime ka küsimusi, millele Ljudmilla lahkelt vastas. Kokkuvõtteks oli see väga lahe õpituba ja kõigil oli lõbus.

Arvan, et kõigile läks teaduspäev vägagi korda ja me saime mitmete uute teadmistega vaheajale minna.

 

 Emili Gabriela De Oliveira 7.kl