Talgupäev "Teeme ära!"

07/05/2013 13:11

 

 

Reedel, 3. mail, kui meie kool pidas suurt üleriigilist talgupäeva, TEGID meie algklassikud ja ka viiendikud ÄRA teeäärte koristamisel. See on meil traditsiooniks juba mitmendat aastat ja tänu sellele on ka Kärla aleviku teeääred järjest puhtamad. Valdki on seda märganud, sest sel aastal  andsid nad meile vaid kolm viiest prügikotirulli viie klassi ja sama arvu teede tarvis. Korjasime prügikotid kenasti täis ja tõepoolest, ega neid rohkem kulunudki. Küllap oskavad need lapsed puhtusest rohkem lugu pidada, kes ise selles koristustöös on osalenud ja ehk jätab mõni täiskasvanugi oma prügi autoaknast välja viskamata, kui näeb väikseid armsaid koolilapsi seda sodi kokku korjamas. Meie aga võime öelda, et töö sai taas tehtud ja oleme oma panuse andnud maailma puhtamaks ja kaunimaks muutmisel.

Gerta Uus ,

klassiõpetaja     

3.mail, reedesel päeval, toimus Kärla Põhikoolis talgupäev. Ilm oli suurepärane ja  nii saimegi austada tööd juba peale kolmandat tundi. 8. klassi ülesandeks oli  korrastada staadioni ümbrust. Riisusime lehti  ja põletasime oksi. Usinatele töölistele jagati preemiaks limonaadi. Abiks olid ka Juhan ja direktor Jaan Lember. Töö lõpetasime 14.00 ja bussid väljusid 14.30. Terve klass töötas tublisti ja tulemused olid head, saime kooliümbruse korda.

Krõõt Saar

8.klass

 

Reedel, 3. mail, läks 6. ja 7. klass pärast 3. tundi  Kärla parki lehti riisuma.

Töö käigus puutusime kokku ka suure hulga kildude ja mahalangenud puuokstega, rääkimata paberisodist ja kilekottide jäänustest.

Meile anti rehad ja näidati kätte piirkond, mis tuleks korda teha.

 Meie klassi tüdrukud riisusid, aga poisid upitasid  riisutud lehehunnikud traktori kärusse. Püüdsime oma tööd teha nii, et võimalikult palju lehti korraga peale mahuks. Oskar ja Paul-Mark olid kärus, Kevin ja Märt tõstsid  lehehunnikuid käru peale. Seoses sellega tuli jalanõude sisse palju sodi ja see oli üpris ebameeldiv.

Vahepeal külastas meid vallavanem Tiina Luks, kes jagas kõigile joogipudeleid. Tänu sellele saime tööst teha ka väikese puhkepausi.

Tööd oli pargis piisavalt, kahjuks me tervet parki korda teha ei jõudnudki. Tüdrukud ja õpetajad riisusid küll vägagi aktiivselt, aga aeg sai enne otsa... Ju siis oli selle piirkonna jaoks vähe töökäsi.

 Koristamine kestis umbes kella kaheni, siis oli juba aeg kiirustada koolibussi peale.

 

Oskar, Märt

pildid galeriis