Sümfooniaorkester Kärlal

16/12/2016 09:07

Folk, jäss, ooper, bluus, klassika, rock, metal… Ma võiksin veel edasi loetleda, kuid siis läheks see nimekiri vist liiga pikaks! Muusika  seob meid kõiki, olgu see inimene pikk või lühike, hea või halb – kõigil on oma maitse ja kõik oskavad läbi muusika suhelda  ja isegi lohutust leida.

Eelmisel neljapäeval, 8. detsembril üllatas Kuressaare muusikakooli sümfooniaorkester meie kooli väikese etteastega. Saime nautida klassikalist muusikat ja veel sümfooniaorkestri stiilis, mis tõi vaheldust meie tavapärasesse koolirütmi. Orkestris oli nii õpetajaid kui ka õpilasi ja nad esitasid neli klassikalist lugu. Huvitav oli jälgida noori muusikakooli õpilasi, kes nii keskendunult ja pühendunult oma pille mängisid. Väga põnev oli ka jälgida dirigenti – Edoadro Narbonat, kes on pärit Itaaliast. Ta dirigeeris orkestrit väga suure kirega ning oli tore näha, kui väga ta muusika sees oli. Koostöö mängijate vahel oli hea ja oli näha, et proovidest olid kõik usinasti osa võtnud.

Minu jaoks oli see üks väga meeldiv ja hariv muusikaelamus. Osade meelest oli see küll igav, kuid oli ka neid, kellele see väga meeldis. Siit tulevadki inimeste muusikastiili erinevused välja ja see on täiesti normaalne. Oleks ju igav, kui kõik nõustuksid igas asjas ühtemoodi!

Kokkuvõtteks oli see üks suurepärane muusikaline üritus ja arvan, et võtame neid lahkelt ka järgmisel aastal vastu.   

 

Emili Gabriela De Oliveria, 9.klass