Projekt SÜDA RÕÕMUSTAB

13/05/2016 11:36

Südamenädala  5.päev

 

Oleme jõudnud oma südamenädalaga lõpusirgele. Algklassi õpilased ja koolieelikud said vahva elamuse osaledes jüripäeval. Üritus algas päästekomando poolt korraldatud õppusega, kuidas ja millal kasutada  tulekustutit. Teooria teada ja praktikale! Igal lapsel oli võimalus päris tuli kustutada. See pakkus väga palju elevust ja õpilased olid väga osavad. Üritus jätkus nutiorienteerumisega, kus moodustati 5 võistkonda ja mis muud kui rajale.  Punktides oli küsimusi nii jüripäeva kohta ja ka muid vahvaid  praktilisi ülesandeid. Peale kurnavat jooksu kulus lastele ära üks maitsev õun ja turgutav komm Nublu poolt!

Suuremad said sellel ajal panna oma oskusi ja teadmisi proovile smuutisid valmistades.  Selles osas jagas lastele oma teadmisi ja häid ideid Krista Mändar sööklast. Igast klassist oli väljas oma esindus, kes osales töötoas.  Nii valmis vitamiinidest pakatav roheline smuuti, mida said degusteerida kõik õpilased lõunasöögi ajal.

Arvan , et õpilastele väga meeldis meie kooli tegus südamenädal „Süda rõõmustab!“l. Iga päev toimus midagi uut ,põnevat ja harivat ning see tõi kindlasti veidike vaheldust õpilaste igapäevasele koolirutiinile.  Tore oli see, et kõik said millestki osa võtta kui vähegi soovi oli. Loodetavasti rõõmustavad nüüd meie kõigi südamed ja nii mõndagi tarka on kõrva taha pandud tervislikust eluviisist, et seda igapäevaselt järgida!

 

Olge terved!

 

Südamenädala 4.päev

 

Möödunud on neljapäev ja jätkuvalt on lapsed innustunud kõndimisest. Võiks isegi öelda, et esimese klassi moto on, et alla 5000 sammu päevas ei tee.  See on tegelikult hea motivaator suurematele, sest kuidas sa jääd väikestele alla. Ühesõnaga oli täna metsas rekordarv jalutajaid! Samal ajal käisid 6.klassi õpilased metsa istutamas. Oli kuulda, et tööd oli tehtud usinasti-istutati umbes 8000 taime!

Täna oli eriline päev ka selle poolest, et õpetaja Külli oli teinud lastele degusteerimiseks ühe hea marjasmuuti.  See oli nii hea turgutus koolipäeva keskel ja muidugi ka väga maitsev.

Tänase päeva kõige suurem väljakutse oli droonifoto tegemine. Meie endine vilistlane Viljar Saar  võttis vaevaks jäädvustada terve koolipere südamekujuliselt ühele pildile. See pildisaamise lugu tekitas palju elevust meis kõigis ja tulemus on seda väärt!

Jäänud on veel reedene päev oma viimaste toredate üritustega!

 

NB: Ükski inimene pole nõnda tugev, et võiks läbi saada teisteta (P.Corneille)

Südamenädala 3.päev

Oleme jõudnud südamenädala selgrooni ja jäänud on veel kaks päeva.

  Hea tervise juures on oluline, et oleks olemas ka  hingeline tasakaal. Algklasside ja 5.klassi õpilastel oli võimalus näha etendust „Imede aed“, mis oli otsekui iseendasse vaatamine  läbi  toredate mõtete ja tantsude. Lapsed said teada, et  oluline on olla aus, säilitada lootus ja usk ning  muidugi armastus. Lastele väga meeldis see etendus ja saalist lahkudes oli nii mõnus elev meeleolu.

Eriline päev oli ka pikapäeva lastel. Nimelt toimus võistlus „ Parimad salati sööjad 2016“.  Lastele oli lauale pandud palju erinevad köögivilju, millisest iga üks komplekteeris endale meelepärase salati. Hinnati salati värvilisust ja muidugi ka lauakombeid. Uskumatu, kui tublid salati sööjad meil koolis on!  Kõige enam jäi kostma lause : „ Täiega hea“. Rohkem värskeid köögivilju igasse päeva!

Algas siis ka iga aastane metsa istumine, kus 7. Ja 9.klass said esimesena oma käed soojaks teha.  Teised klassid said samal ajal taaskord teenida oma klassile punkte metsa rajal.

Kahjuks on seda vahvat nädalat jäänud veel vaid kaks päeva ja kõik klassid kavatsevad nendest päevadest viimast võtta!

NB: Hoolige ja armastage nii ennast kui ka oma lähedasi!

Südamenädala 2.päev

Lõppenud on südamenädala  teine päev. Täna saime palju informatsiooni südame ja üleüldise tervise kohta  loodusainete  ja inimeseõpetuse tundides. Inimeseõpetuse tundides rääkis õpetaja Maret Arge vanematele klassidele südame ülesannetest meie kehas. Saime teada palju huvitavaid fakte ka üldise vereringluse töö kohta kehas. Näiteks saime teada, et kõikide  veresoonte pikkus  on kokku umbes 15000 km.

Kliki pildile, näed galeriid

Võistlema ei pea  ainult spordis, vaid miks mitte ka salati tegemises. Selleks oli vaja 5.-9.klassi õpilasi, et moodustada 3-liikmelised võistkonnad. Lõpuks saimegi kokku viis võistkonda pluss ka üks tubli õpetajate tiim.  Osalejad pidid olemasolevate produktidega valmistama 45 minuti jooksul ükskõik millise tervisliku salati.  Kaasa elasid lahedad fännid algklassides.  Võistlus oli mõnus ja edukas, sest näpud jäid ju kõigile alles!

 Sellega polnud veel päev läbi-ees ootas nutiorienteerumine 5.-9.klass õpilastele. See oli hea viis  tõsta laste teadlikust kasutamaks telefonirakendust Loquiz-i õppeeesmärgil. Rõõm oli näha, et laste motivatsioon on veel kõrgel, sest metsarada oli õpilasi täis. Ootame juba huviga tänase päeva kohta kokkuvõtet ja muidugi ka homset päeva!

 

NB: Terves kehas terve vaim läbi tervisliku toidu!

Klikk pildile, näed galeriid

Südamenädala 1.päev

Esimene päev on edukalt lõppenud. Koolipäeva lõpuks oli südamepostkast täitsa täis! Sombusest ilmast hoolimata oli meile külla tulnud tantsutreener Laura, kes kahel suurel vahetunnil ergutas meid vahvate soojendustega ja tantsudega. Pealelõunat oli kõigil võimalus mõõta oma vererõhku ja mis siis muud kui rajale!  Oli tore näha, kui paljud õpilased võtsid vaevaks  kõndida või joosta üks metsaring.  Siinkohal mainime ära ka õpetajad, kes leidsid mahti tantsimiseks ja muidugi ka jalutamiseks!  Lisaks heale tervisele motiveerib õpilasi  üritusega kaasa minemast veel see, et kõige aktiivsemal klassil on võimalus võita pääse spaasse, nii et head liikumist ja olge aktiivsed!

NB: Kas sa teadsid, et päevas tuleb teha 10 000 sammu, mis on umbes 8km!

Klikk pildile, näed galeriid