Saaremaa Osaluskohvik 2014

03/12/2014 11:42

Juba neljandat korda toimunud Saaremaa Osaluskohvik 2014 leidis aset 27. novembril Kuressaare Kultuurikeskuses. Kärla koolist võtsid üritusest osa Sirli Tamm, Paul-Mark Pihl, Aleks Lõbu ja Sander Õispuu.

Ürituse eesmärgiks oli  kokku tuua erineva tausta ja kogemustega noored ningarutada, kuhu tulevikus peaks edasi liikuma. Laudkondi oli kaheksa, sama palju ka teemasid: „Saaremaa 2040“, „Appi, ma lõpetan kooli!“, „Saare naine peab ära toitma 6 last ja mehe“, „Tuleviku töökohad – tööandja või töötaja“, „404 page not found!“, „Meelelahutus, mis meil siin teha on?“, „Teenides sissetulekut, luues sotsiaalset väärtust“ ja „Keelatud vili on magus“.

Jututeemadeks olid, et mida peaks noor tegema peale põhikooli, ametikooli, gümnaasiumi või ülikooli lõpetamist. Põhiteemaks oli töökoht -  kuidas saada tööd ja kuhu peaks tööle minema. Samuti räägiti Saaremaa tähtsusest, et alati tuldaks siia peale ülikooli tagasi. Räägiti IT-st, kuidas ja mida saaks teha näiteks riik õpilaste jaoks (kiirem internet jne.) ning kuidas saaks noor inimene luua väikese projekti ja sellega teha ühiskasulikku tegevust sotsiaalset väärtust luues.

 Ürituse lõpus toimus loos, kus võis võita auhindu, alustades väikesest helkurist lõpetades GOSPA 3h saunapääsmega. Üritus oli väga lahe ja meeldis kõigile väga.

 

Sander            8. klass