Osaluskohvik

15/11/2016 11:07

Neljapäeval, 3. novembril toimus Kuressaare kultuurikeskuses Osaluskohvik, mille korraldajateks olid Saaremaa noortekogu ja Kuressaare linna noortekogu.

Selle üle-eestilise  ürituse eesmärk on  panna noori ja noortemeelseid inimesi omavahel arutama noori puudutavate teemade üle. Sel aastal oli teemasid seitse. Lauas “Tuleviku liivakast” räägiti noorte töökohtadest ning paikadest, kus nad oma vaba aega veedavad. Teiseks teemaks oli “Ajame laste ja noorte asja - mina ka”, kus arutati laste ja noorte kultuuriaasta 2017 ettevõtmisi. “Vali vabadus!” lauas räägiti alkohoolsete toodete tarbimisest ja mis on tegelikult vabadus. Lauas “"Kevade” vs “Nullpunkt”” arutati hariduseteemalisi probleeme. “Lihtsuses peitub võlu! Kas alati?”  käsitles meelemürkide tarbimist ja noorte vaimset tervist. Lauas “Haldusreform, kas võluvits Eesti noorte elu edendamiseks või maaelu surm?” oli teemaks kogu Saaremaa üheks liitmise plussid ja miinused ning lauas “Majandus = loome?” analüüsiti loomemajandust ja kõike, mis selle alla kuulub.

Sissejuhatuseks pidas kõne üks ürituse korraldajatest Stella Stepanov, millele järgnes väike esinemine Šoti bändi Wandering Sons’i poolt, kes olid Kuressaares oma “Vali vabadus” tuuriga. 

Seejärel toimus kolm 30-minutilist teemaringi, millele järgnes 15-minutiline energiapaus. Seal oli võimalik keha kinnitada saiakeste, kohukeste, kohvi ja teega. Söögipausi ajal astus Wandering Sons lavale teist korda ja esitas paar lugu. Pärast seda koguneti taas laudadesse ning toimus kaks viimast teemaringi. 

Ürituse lõpus oli teemade kokkuvõte, kus said sõna lauajuhid. Tänati protokollijaid ja lauas istuvaid spetsialiste, kes olid abiks ja rääkisid aktiivselt kaasa ning kuulasid, mida noortel erinevate teemade kohta öelda oli. Enne lahkuminekut  toimus loosimine, kus sai võita sponsorite poolt välja pandud auhindu.

Kokkuvõtteks võib öelda, et oli äärmiselt motiveeriv ja mõtlemapanev üritus. Väga tore oli avaldada oma arvamust ning kuulata erinevate inimeste mõtteid ja ka bänd oli väga vinge.

 

Kaisa, Emili ja Triinu-Liis    8. klass