Osalesime teaduspäeval

08/05/2013 21:37

Reedel, 3.mail, toimus SÜGis teaduspäev maakonna 3. ja 4.klassidele. Ürituse avasid 1.klassi õpilased. Nad tegid lahedaid trikke. Järgmisena tuli esinema Martin Vesberg. Ta rääkis Eesti värvulistest. Orissaare Gümnaasiumi õpilased Johanna Nõukas, Hendrik ja Taavi Ansper tutvustasid oma klassi urimistööd, mille käigus uuriti oma kooli õpilaste kätepesuharjumusi. Seda oli väga huvitav kuulata, kui nad rääkisid, kes pesevad kõige sagemini käsi. Lissel Mägi rääkis sitasitika elust. Seda oli samuti huvitav kuulata, sain palju teada sitasitika elukäigust. Oma Itaalia reisist rääkis Sander Teras. See oli tema pere reisi tutvustus. Meie klassi kollektiivset uurimistööd tutvustas Imeliine Mändar. Uurimistöö teemaks oli "Millest jutustavad vanaemade vanad asjad". Kirjeldas meie õpilaste vanavanematele armsaid vanaaegseid esemeid. Oli veel esinejaid. Räägiti loomadest, laevadest, lennumasinatest. Sain teada, et laevu rühmitatakse nelja rühma, et vanasti oli 27 laevatüüpi, aga tänapäeval 45 tüüpi. Emma Kirs rääkis Põduste jõest. Ma sain teada, et seal on palju kalu ja et sellel jõel on  veel nimesid, üks neist Tori jõgi. Karl-Martin Kuusk tutvustas põhjalikult meie riigilippu. Rääkis värvide tähendusest, lipul olevatest triipudest, missugustes riikides on trikoloorid jps. Ettekannete osa lõppes lõbusa kuldvillakuga. 

 

Loengutele järgnes saalis SÜGi algklasside õpilaste katsed, kus saime meie ise ka osaleda.

Õpilaste esinemisele järgnes teadlase Sirje Azaroovi ettekanne, mis tutvustas meile aasta puud - lodjapuud. Missugune see on, mida sellest saab teha. Rääkis ka aasta linnust, aasta loomast (hunt). Miks just need liigid on välja valitud.  

 Hendrik mikroskoobitöötoas

Päev lõppes töötubadega. Oli kolm erinevat töötuba: mikrskoobituba, seebituba ja teadusteater. Õpetajatele oli kreemituba. Mina osalesin Karisega seebitoas. Seal oli väga lahe, sest seal said ise lõhna ja kaunistusi ning kujundeid valida. Kui töötoad läbi said, läksime koju. 

Mulle meeldis päev SÜGis!

 

Kaisa Tänav

4.klass

Mina osalesin mikroskoobi töötoas. Uurisin mikroskoobiga tomatikoort ja sain teada, missugune näeb tomatikoore rakk välja. Minu jaoks oli seehuvitav ja  lõbus: sain tundidest ära ja sain targemaks ka. Ma soovitan ka teistel kasutada seda võimalust - osaleda teaduspäeval. 

 

Hendrik Niit

4.klass

 

Pildid galeriis