Õpilasesinduste laager

19/04/2016 10:36

8.aprillist 10. aprillini toimus Kärla Põhikoolis Õpilasesinduste laager, kus osalesid Kärla Põhikooli Õpilasesinduse eesti keelt kõnelevad noored ja Pärnu Tammsaare Kooli Õpilasesinduse vene keelt kõnelevad noored. Kokku oli meid 23.

Laager algas reedel kell 15.00. Esimesel päeval toimus põhiliselt üksteisega tutvumine, mängisime erinevaid juhendaja Maris Õispuu poolt korraldatud mänge ja lihtsalt õppisime üksteist tundma. Üks mängudest oli „Nime Bingo”, milles inimesed pidid üksteise käest küsimusi küsima ja selle inimese nime kirja panema, kellelt küsisid. Võitja oli see, kes kõik kastid nimedega täis sai. Pärast istusime kõik ringis ja saime endale tühjad paberilehed. Sinna pidime joonistama endast pildi ja siis paari sõnaga end ka suuliselt tutvustama. Õnneks olid meil väga tublid tõlgid Oksana ja Anna, nii et kõik said ilusasti üksteisest aru. Vahepeal oli väike snäkipaus ja kui tagasi tulime, siis jätkusid tutvumismängud. Enne õhtusööki tegid koolid enda õpilasesindust tutvustava plakati ning seejärel jaotati meid vanuse järgi klassidesse. Vanemad kolisid kunstiklassi ja nooremad eesti keele klassi.

Seejärel algas meil õhtusöök, milleks olid makaronid hakklihaga ja võime kinnitada, et kõik jäid toiduga väga rahule! Pärast õhtusööki kogunesime taas kokku ja pidime oma õpilasesindust plakati peal ka kirjeldama, see oli väike eeltöö järgmiseks päevaks nagu Maris meile rääkis. Õhtul käisime korra ka väljas. Jalutasime Kärla terviserajal, käisime poes ja pargis, nii said Pärnu koolinoored võimaluse Kärla alevikuga tutvuda. Peale jalutuskäiku oli filmiõhtu, pudeli keerutamine, omavaheline suhtlemine ja võimalus lauamänge mängida ning magamiskohad ette valmistada.

Teine laagripäev algas juba veidi pärast kaheksat hommikuvõimlemisega, mille viisid läbi Pärnu kooli õpilased. Üsna varsti pärast väikest hommikust pingutust söime hommikusööki, mille ajal arutasime läbi päevaplaani.

Esimeseks jagati meid rühmadesse ja anti ülesandeks seletada meeskonnatöö ja grupitöö vahet. Kui aeg täis sai, kogunesime taas kokku ja kõik kandsid oma grupi arutlused väikese esitlusena ette. Sellele järgnes uus ülesanne, kus pidi kirja panema kõik rollid, mis on vajalikud ürituse läbiviimiseks. Peale Minifilmi ürituse rollide tegid rühmad ka ürituse plakatid, mis olid väga omapärased ning vahva kujundusega.

Vahepeal käisime lõunasööki söömas ja ilusa ilma puhul saime veidi päid tuulutada ning siis jätkasime ülesandega. Viimaks olid kõik rühmad valmis oma kirjutatut esitama. Esitlused olid enamasti üsna sarnase sisuga, kuid kõigil oli ka midagi originaalset sisse pandud. Kui kõik ettekanded olid kuulatud ja juhendajad oma näpunäited jaganud, mängisime mõned mängud. Siis jagati meid uutesse võistkondadesse ja suundusime kööki, kus igal grupil tuli valmistada pitsa. Kõik said sellega suurepäraselt hakkama ja õnneks oli meil õhtusöök olemas.

Õhtul mängisime Bingot, laulsime karaoket, näitasime oma tantsuoskusi ja mängisime ka pudelikeerutamist.

Kolmandal ehk viimasel päeval korraldasid hommikuvõimlemise Kärla õpilased. Pärast hommikusööki moodustati taas võistkonnad. Seekord suundusid kõik õue, et võtta osa elektroonilisest aardejahist, kus pidi kaardi järgi õigesse kohta liikuma ja seal ilmus ekraanile küsimus. Küsimusi oli kokku 11 ning kõige tublimad võistlejad tegid raja läbi 45 minutiga.

Pärast lõunasööki toimus autasustamine, kus tänati kõiki laagris osalenuid. Tunnustati ka parimate rühmatööde tegijaid ning mängude võitjaid. Laager lõppes positiivsete sõnumite kirjutamisega üksteise seljale kinnitatud paberitele.

Tahaksime omalt poolt anda edasi suured tänud Pärnu Tammsaare kooli õpilasesindusele laagris osalemise eest ja õpetaja Jaanikale, kes oma nädalavahetuse ohverdas, et meid aidata. Kiidame Britat, kes oli laagri peakokk ja tema abilist Ristot, kes aitas organiseerimisel. Täname Annat ja Oksanat suurepärase  tõlkimise eest. Ning muidugi täname südamest Marist, tänu kellele see laager üldse toimus. Täname koostööpartnereid: Kärla Põhikooli, Kärla Sööklat, OÜ Eesti Buss. Laager toimus noortekohtumiste raames, kus rahastus saadi SA Archimedeselt.

Tagasiside laagrile on olnud väga positiivne. Paljud laagrilised leidsid endale uusi sõpru ning lõid kontakte. Järgmine kohtumine toimub juba sügisel.

 

Triinu-Liis, Emili, Kaisa         7. klass