Õpetajad külastasid Euroopa parlamenti

25/10/2017 12:33

 

 

Enne vaheajale minekut külastas 6-liikmeline grupp Kärla Põhikooli töötajaid oktoobrikuist Brüsselit ja Euroopa Parlamenti. Suurepärane reis Belgiasse sai toimuma Euroopa Parlamendi saadiku Tunne Kelami külalisgrupi koosseisus, mis oli 27 liikmeline. Külalisgrupis oli lisaks meile inimesi Hiiu-, Võru- ja Harjumaalt ning Tallinnast.

Euroopa Parlamendi külastusteenistuse ametnik Jana Jalvi-Robertson tegi meile Euroopa Parlamendi ametliku tutvustuse, mis on külaskäikude kohustuslik osa. Pärast seda oli kohtumine hr. Tunne Kelamiga, kes andis ülevaate oma tööst Euroopa Parlamendis. Nägime oma silmaga ära parlamendi istungisaali.

Lisaks külastasime Euroopa Ajaloo Maja. Tegemist on Brüsseli eurokvartalis asuva uhiuue muuseumiga, mis avas uksed alles maikuus. Muuseum kutsub külastajaid rännakule läbi Euroopa lähiajaloo – see annab ülevaate 19. sajandil Euroopat tabanud sõdadest ja kaosest ning sellele järgnenud lõimumisest.

Külaskäigu heatasemelise sujumise eest hoolitses Tunne Kelami nõunik Kaja Villem. Pikal jalutuskäigul läbi Brüsseli vanalinna eurokvartalisse tutvustas ta meile olulisi vaatamisväärsusi, sealhulgas kuningapaleed. Nägime ära ka kuulsa pronksist purskkaevu, mida tuntakse Pissiva Poisi nime all.  Brüssel linnana jättis meile kustumatud mälestused suurejoonelise raekoja platsiga, imeilusa vanalinnaga, multikultuurse elustiiliga, hulgaliste rahvusvaheliste organisatsioonide peakontoritega ja imelise suveilmaga. Muide ilm seal tavaliselt nii suvine polegi, kuid meile tegi päike küll sooja pai.

Reisist osa saanud Kärla kooli töötajad on tänulikud oma koolijuhile Jaan Lemberile, tänu kelle teenetele avanes 6 kohta eelpool nimetatud külalisgrupis.

 

Laidi Lindau

Sekretär-raamatukoguhoidja