Merepäästeõppus Kuressaare Gümnaasiumi ujulas

11/04/2017 11:33

Teisipäeval, 28. märtsil toimus KG ujulas 8. klassi õpilastele merepääste koolituse praktiline osa.

  Olime varem teooria läbinud, nüüd läksime KG ujulasse, et läbida ka parktiline õppus. Koos meiega olid ujulas veel Aste ja Mustjala koolide 8. klasside õpilased.

  Kui riided olid vahetatud, kogunesime basseini äärde, kus meile näidati ette harjutusi, mida pidime tegema. Kui kõik asjad olid selged, suundusime raja algusesse, kus õpilased läksid kas kahe või kolme kaupa vette, et kõik ülesanded korralikult  täita.

  Rada koosnes kaheksast ülesandest: rõngast läbi ujumisest, kolme rõnga ükshaaval vee alt ära toomisest, nuku “ära päästmisest” ning sellega 5 meetri ujumisest, päästerõngasse sisenemisest kolmel erineval viisil, päästevesti vees selga panemisest ilma jalgu põhja panemata, tagurpidi oleva paadi alla minemisest ning selle alt asjade ära toomisest, paadi  peale ronimisest nii tagurpidi kui ka õiget pidi ning jääplangule ronimisest ilma äärtest kinni hoidmata.

 Kõik ülesanded olid teostatavad ning me saime nendega hakkama. Kõige raskem harjutus oli paadile saamine, kuna põhjast endale hoo andmine polnud lubatud ning pidi vaid  käte jõuga end üles tõmbama. Paati saades pidi selle ümber pöörama ning seejärel end tagurpidi paadile tõmbama, mis ei osutunud ka kuigi lihtsaks.

  Viimaseks tuli grupiülesanne, kus mängisime läbi “laevahuku”. Selleks jagati kõik kahte tiimi. Mõlemal tiimil olid ka kaptenid, kes pidid oma meeskonna liikmed enne vette sisenemist ära lugema ja tiimi tööd juhtima. Kõik pidid vees moodustama üksteisest kinni hoides ringi ning kapteni juhtimisel moodustati sellest rivi. Järgmisena haarasid kõik üksteisest jalgadega kinni  ning kapteni ülesandeks oli haarata 60 kg nukk. Kogu meeskond pidi kätega edasi aerutama ning teise basseini otsa jõudma.

 Peale seda oli koolitus läbi ning osalejaid said diplomi, mis tõestas, et nad olid selle koolituse läbinud. Kokkuvõtteks oli lõbus ja  õpetlik päev!

 

Kaisa, Triinu-Liis ja Emili     8.klass