Kärla Põhikooli nutireibas koolipäev

15/09/2016 07:53

Kärla Põhikooli kooliaasta algas tänavu hoopis teistmoodi. Nimelt toimus 2.septembril tervele kooliperele  projektipäev „ Reipalt koolipinki ehk nutikas fotojaht“.  See oli hea sujuv algus eelseisvale kooliaastale.  Meeskonnad moodustati läbisegi ja eriti hea oli see uutele esimese klassi õpilastele, kes leidsid endale uusi sõpru.

Algklassikutele koostas õpetaja Triinu Järvalt ülesanded nii, et meeskonnad otsisid QR-koodisse peidetud pisidetaili põhjal Kärla keskuses üles elemendi, millest antud detail oli pildistatud. Rühmade ülesanne oli teha tahvelarvutiga antud elemendist foto. Läbi ülesande õpiti looma pisidetailist tervikpilti, nutitahvli käsitsemist ja meeskonnatööd. Laste näost oli näha suurt rõõmu, sest sai jalutada ja muidugi kasutada ka tahvelarvutit.

Järgmised meeskonnad moodustati 5.-9.klasside seast. Kapteniteks olid 9. klassi õpilased, kes kasutasid samuti tahvelarvuteid. Mängu juhendaja oli õpetaja Margit Lindau, kes  seletas enne võistkondade liikvele minekuid reegleid ja tutvustas teemasid. Põhiliseks ülesandeks tuli õpilastel pildistada erinevaid paiku Kärlal, kus inimestel on võimalik käia tööl või kasutada teenust, mis on mõeldud kodanike hüvanguks. Kõik grupid tutvustasid erinevaid paiku - kes tegi pilti mälestusmärkidest või -sammastest, kes pildistas ilusaid aedu, tegi tootmishoonetest pilte ja tööruumidest. Võistkonnad olid mööda Kärlat laiali 2 tundi. Pärast söögivahetundi jätkati tööd klassiruumides, kus iga võistkond koostas oma pisikese Kärlat tutvustava flaieri või raamatukese. Koos nendega töötlesime tahvlites pilte ja vormistasime slaide ning hiljem moodustasime pisikese e-raamatukese. Rühmade virtuaalsed tööd said elektroonsele raamaturiiulile pandud, mis on meie kooli kodulehel.

Õpilastele väga meeldis, et uut kooli aastat sai alustada sellise vahva ettevõtmisega. Soovime oma koolipere poolt kõikidele õpilastele  koolirõõmu ja põnevaid elamusi uude kooliaastasse!

 

Mattias Andreas Kaerma

9.klass