Jukude ja Mannide ristimine - neljandike lood

27/09/2012 10:25

 

Tõotus

Mina, neljanda klassi Juku, tõotan, et minust saab hea Juhan. Õpin hästi, käitun viisakalt ja hoian kõrgel Kärla kooli au.

Meie koolis on vahvaks traditsiooniks saanud Jukude ja Mannide ristimine. Viimastel aastatel on abituriendid selle läbi viinud juba neljandas klassis.

Noppeid neljandike arvamustest selle ürituse kohta:

* 25.septembril toimus üks vahva üritus. Selle ürituse viis läbi meile 9.klass. Selle ürituse põhimõte on see, et neljas klass läheb üle vanemasse kooliastmesse ja neile tehakse naljakaid ülesandeid, mänge, katseid.

Hommikul, kui üritus hakkas pihta, pidime paaridesse võtma. Meil seoti jalad kinni ja pidime niimoodi olema kaks tundi! Kui meid vabaks päästeti, pean ma tunnistama, et pole end nii vabana ennem kunagi tundnud! Pärast, kui meil olid tunnid läbi, tulime oma klassiruumi, kus seoti niidi külge kinnitatud pastakas ümber keha, selja taha. Me pidime rippuva pastaka saama samuti selja taga olevasse pudelisse. Veel pidime kinnisilmi tahvlile oma portree joonistama, selle juurde ka oma nime. Nii vahva oli pärast vaadata kõikide nägusid tahvlil! Iga ülesande eest pandi käe peale tempel. Järgmine ülesanne oli selline, et pidime jooma kolm lusikatäit  ühte vastikut jooki, kuhu oli sisse pandud soola ja pipart. Siis kui see ülesanne oli tehtud, kirjutati markeriga laubale Juhan ja tüdrukutele Mari. Ürituse lõpus kutsutud kõik Marid ja Juhanid rivvi, üks põlv maas. Pidime kordama seda, mida 9. klassi Jakob lausus. See oli Juhanite-Maride tõotus. Meile anti tunnistused. 

Emili

* Meil toimus Jukude ja Mannide ristimine. Seal oli väga lõbus, kuid me tegeime ainult kolme ülesannet. See oli siiski lõbus. .... Kui kõikidel olid ülesanded tehtud, siis me saime Juhaniteks ja Mannideks.

Hendrik

* Eile ristiti mind Juhaniks. Pidime saama pastaka pudelisse nii, et pastakas oli ümber vöö nööriga seotud. Mina olin esimene. Üle pika aja lõpuks sain selle pastaka pudelisse! Siis pidi endast pimesi portree tegema. Mul tuli pilt väga naljakalt välja. Siis pidime lusikaga võtma pipra ja soolaga vett. Mina sain sellega hästi hakkama. Hiljem isegi jõin pool ülejäänust ära. Seal anti iga ülesande eest ka tempel. Lõpus kirjutati laubale ka kiri "Juhan" või "Mari". Oli lõbus päev!

Kenneth

* Jukude-Mannide päev oli üks vahva päev, mis oli 9.klassi õpilaste poolt korraldatud. Hommikul seotd paarid jalgupidi kokku ja vabadusse lasti meid alles söögivahetunnil. Päeva lõpus pidime me klassis veel ülesandeid tegema -  joonistama, pastaka pudeliise saama, jooma vedelikku. Mida, seda ei ütle! See päev oli väga tore.  

Triinu-Liis, Imeliine, Kaisa, Samuel, Margus 4. klassist