Jõuluootus Kärla koolis

04/01/2016 18:13
 

 

 

Taaskord on kätte jõudnud kaua oodatud jõuluaeg. See on aeg, kus mõtleme tavatust rohkem teistele, oleme sallivamad ja meid kõiki valdab soe ühtsustunne.  Kõiki neid väärtusi on Kärla koolipere üheskoos  jaganud läbi erinevate jõuluteemaliste tegevuste, mis terve detsembrikuu aset leiavad.

Oma esimesed tunded saame kätte advendihommikutel, kus ühekoos süütame  ja jagama üksteisele jõuluküünlad. Traditsiooniline jõulurahu sai välja kuulutatud luutsinapäeval, 11.detsembril, mil meie kooli õpilasel Lucia Tänakul oli au süüdata kuusel küünlad.

Jäädes truuks meie tavadele, siis leidis 14.detsembril aset iga-aastane jõululaat. Müüma ja ostma olid oodatud kõik, kellel vähegi soovi oli. Valik oli väga lai- erinevaid küpsetised , hingega tehtud käsitöö, ehted, puunikerdused, vilditud päkapikud, jõulukaardid, kehakoorijaid  ja palju muud head paremat kuni ökomüslini välja. Meil on hea meel, et seda laata pidas vääriliseks Saaremaa Suveniir 2015 võitja Paul Tohv, kes seadis üles ka oma müügileti.  Esmakordselt tulid müügilauaga välja ka pikapäevarühma lapsed, kes olid valmistanud vannipomme ja vahvaid jõuluehteid.  Pikk ettevalmistumine kandis ka edukalt vilja, sest  suurem osa kaubast oli juba vähenenud juba esimesel  vahetunnil. Ega ka teised laadalised alla jäänud! Uudistajaid oli kohale tulnud ka väljast poolt. Oli tunda, et õhkkond oli tavatust ärevam ja sagimist oli ikka oma jagu. Jõululaat on üritus, mis laste sõnul peab jääma, sest just sellest saginast saavad nad erinevaid positiivseid emotsioone.

Ega meie jõuluaeg veel sellega ei lõppe. Meid ootab ees veel päkapikutamine, kooli  jõulupeod ja kirikus käik. Usume, et oma jõuluüritustega koolis oleme suutnud luua igasse lapsesse mõnusa jõulutunde ja see sama tunne viiakse kaasa koduse kuuse alla oma pere keskele.

 

Omalt poolt soovin kõigile aega iseenda ja oma lähedaste jaoks!

Imelisi jõule!

 

Kaisi Õispuu

Meediaringi juhendaja