Joosepi õnnestunud võistlus Robotexil

21/12/2014 20:00

Koolijuntsude Teataja palus Joosep Leemetilt muljeid robootika valdkonnast. Näiteks kus ja kui kaua ta sellega tegelenud on. Joosepi loost saame veel mitmele teisele küsimusele vastuse.

 

Robootika tunnid toimuvad laupäeviti Kuressaare Gümnaasiumis. Ringi juhendab Olle Arak. Ühes grupis oleme umbes kümnekesi, kus on minust nooremaid ja ka vanemaid. Seal me ehitame ja täiustame oma roboteid, ning teeme neile ka programme. See kestab mitmeid tunde ja seal on lõbus. Novembrikuu lõpus osalesin Tallinna Tehnikaülikoolis Robotexil. Nüüd juba mitmendat korda. Oma võistlusrobotit hakkasin ehitama oktoobri alguse paiku, proovisin erinevaid variante, kuid lõpliku lahenduse mõtlesin välja viimases tunnis, umbes pool tundi kuni tund aega enne ära minemist. Kodus veel lõpetasin (ühendasin juhtmed ja tugevdasin veidi). Õhtul enne ärasõitu läksin KG-sse ja ööbisin seal, kuna ärasõit oli kell neli hommikul. Ööl enne ärasõitu üritasid vanemad rühmakaaslased veel  oma roboteid korda ja paremaks saada, see neil ka õnnestus. Öösel magasin vaid kolm tundi, kuid ka bussis sai magatud. Kui pidin oma robotiga tehnilisse kontrolli minema, oli ikka närv sees ka, et kas robot on ikka mõõdus. Kuid kõik lõppes hästi. Kui võistluseks läks, siis alagrupi võit tuli kergelt (kuigi robot korra ka maha kukkus ja katki läks, mille parandasin kiirelt ära). Kui tuli võistlema hakata finaalturniiril, tuli leppida kohe kaotusega. Olin küll kurb, kuid õnneks läks kaotusringis hästi. Tuleb tõdeda, et emotsioonid olid täitsa laes ja võistluse käigus lootsin paremat. Teadmine, et mul läks nii suurel üritusel nii hästi,  jõudis kohale alles hiljem. Minu tulemus oli Saare maakonna parim. Ka eelmisel aastal osalesin Robotexil.

Robootika on loov tegevus. Mind köidab see, sest saab roboteid ise välja mõelda ja programme teha ning siis kui robot tööle hakkab, on ikka väga hea tunne.

Soovitan oma koolikaaslastele kindlasti robootikaga tegeleda.

Oleme uhked Joosepi saavutuse üle. Koolijuntsude Teataja ja koolipere poolt soovime Joosepile edu robootikas. 

 

Joosep Leemet 7.klass