Ettelugemispäev

19/10/2012 15:20

Ettelugemispäeva tähistatakse Eestis Eesti Lastekirjanduse Keskuse algatusel alates 1994. aastast. Idee selleks saadi Rootsist. Ka mujal maailmas peetakse ettelugemise päevi, aga erineval ajal. Eesti valiti selleks päevaks 20. oktoober, sest siis on pime sügis ning pere rohkem kodus. Koos lugeda oleks pimedatel õhtutel tore tegevus.

Ettelugemispäev on austusavaldus asendamatule sõbrale - RAAMATULE. Ettelugemisel on aegade jooksul läbiproovitud toime: see on hea nii hingele kui vaimule. Ettelugemine - see on kooslugemine, koosmõtlemine, ühtekuuluvustunne. Koos loetud raamat seob nii vanu kui noori, nii raamatusõpru kui raamatuvõõraid.

Meie koolis toimus ettelugemispäev 19.oktoobril, mil oli külaliseks kutsutud näitleja, teatrijuht Piret Rauk. Tema poolt ette loetud raamatuks oli A Perviku loomingust "Kunksmoor". Miks just see raamat? Miks just Aino Pervik? See oleks hea viktoriiniküsimus suurele ringile, kuid ruttame ise vastama. Aino Pervik tähistas tänavu 22.aprillil oma 80.sünnipäeva. Ja "Kunksmoor" on üldiselt laste enim loetud Perviku raamat. 

Ettelugemispäeva raames korraldas maakonna raamatukogu ka Kuressaares 4.klassidele ettelugemise konkursi.

Sellest üritusest võttis osa ka meie kooli neli neljandikku: Imeliine Mändar, Emili Gabriela De Oliveira, Triinu-Liis Torri ja Kenneth Lember. Nad olid tublid lugejad, kuid kindlasti õppisid nad juurde sellelt ürituselt julget häälekasutust ja esinemist. Iga konkurss on ka hea kogemuste ait. 

 

Raamatukoguhoidja Tiina Luks ja 4.kl õpetaja Margit Lindau

Fotod: M Lindau ja Internet. Kuressaare  Raamatukogu