Etlejate konkurss

30/10/2016 10:45

Ühel kaunil sügisesel neljapäeva pärastlõunal oli Kärla kool tulvil luulehõngu. Toimus juba traditsiooniks saanud luulekonkurss, millest võttis osa kogu koolipere.

Eelnevate nädalate jooksul oli iga õpilane valinud talle sobiva luuletuse ja eelvoorude kaudu selgitati finaali pääsejad. Häid lugejaid oli palju ja valikuid langetada raske.  Finaalis osales pea nelikümmend last 1-9 klassini.

Mahedas küünlavalguses säras iga laps oma luuletust ette kandes. Võib vaid aimata, kui palju oli närveerimist enne rahva ette astumist.

Laste luuletustele vahepaladeks esitasid  kolm õpetajat enda valitud luulet. Õpetaja Külli Luup esitas Shakespeare „ Sonett nr. 75“.  Doris Kareva luuletuse "Et olla daam, ma kannan kõrgeid kingi“ Laidi Lindau esituses, tekitas rahva seas mõnusaid naerupahvakaid. Oma emakeelse luuletuse esitas õpetaja Maia Pihlak. Sotsiaalpedagoog ja allakirjutanu Piia Prei jaoks oli lavale astuda ärev, kuna esitas esmakordselt avalikkuse ees omakirjutatud luuleloomingut.

Žürii koosseisus:  Kaie Niit, Rita Tiirik  ja Piia Prei ülesanne oli peale ürituse lõppu väga raske, kuna häid esitusi oli tõesti palju ja võitjaid välja selgitada pea võimatu. Aga hakkama tuli saada ja iga vanusegrupi võitjaks osutusid: 1-3. Klass  Eliise Kirs,  4-6. Klass Annika Kuuskor ja   7-9. klass  Karis Kivi .  Grand prix´i vääriliseks tunnistati Kelly Grahv.

Suurimad tänud õpetaja Ene Heinmetsa`le, kes oli ürituse õnnestumiseks teinud ära suure töö.

Lõpetaksin Anna Haava luuleridadega…  

Luule see ei tule tuulest

ega kuku käisest ka...
Ära sunni, ära keela -
kõik see oleks asjata.

Luule, see on leekiv tõde,
veri sinu südamest,
seda pead sa ilmutama,
hoolimata enesest.                                                       

 

    Piia Prei