21. koolinoorte taimeseade konkurss

25/09/2014 15:36

 

 

Paar nädalat tagasi kutsus õpetaja Anne Pildre meid, Astridit ja Kellyt, lilleseade konkursile. Olime kohe nõus, sest eelmisel aastal läks meil võistlusel väga hästi.

Nii algasidki taimeseadetunnid florist Tiia Vaga juures TSalongis. Tiia Vaga salong on nii kunstihõnguline, et seal tekivad kohe igasugused huvitavad ja põnevad ideed. Juhendaja Tiia jagas meile palju uusi teadmisi ja taimeseade nippe. Õppisime, kuidas siduda pilliroogu kokku, kuidas saaksid lilled vett, kuidas kinnitada õunad kõrte külge ja kuidas kompositsiooni kaunistada.

Teisipäeval, 23. septembril võtsimegi osa Kuressaare Spordikeskuses toimunud taimeseade konkursist. Läksime koos Tiia Vaga ja meie klassijuhataja Anne Pildrega spordikeskusesse. Kokku oli sinna tulnud 11 võistkonda. Võistluspäeva algul  olime mõlemad väga ärevil ja pinges. Lilleseade teemaks oli võidukarikas. Seade pidime valmis saama pooleteist tunniga.

Kui stardipauk kõlas, alustasime innukalt tööd. Kõigepealt sidusime kõrred hästi tugevasti kummiga kokku. Siis ajasime need spiraali ning jälgisime, et kõik otsad oleksid vastu maad. Kui need toimetused oli tehtud, hakkasime panema kõrkjate vahele ja peale lilli ning tippudesse õunu. Peale seda oli ees vaid viimane etapp, pidime siduma kuld- , hõbe- ja pronksmedalid kompositsiooni külge ning kogu seade ülesehituseks vajaläinud traadid ära peitma. Kui kogu ülesanne oli täidetud, kontrollisime veel, et lõpptulemus oleks ilus ja puhas. Seejärel hüütigi, et enam ei tohi oma tööd puudutada ehk aeg oli otsas.

Kohe tuligi žürii ja hakkas töid hindama. Ooteaeg oli pikk, kuni kohtunikud oma otsuse langetasid ja võitjatele diplomeid kirjutasid. Lõpuks oli tulemuste väljakuulutamise ja autasude üleandmise aeg. Kõigepealt tehti teatavaks eripreemiad, siis tänati žüriid ja juhendajaid ning lõpuks oli aeg nelja kõige tähtsama auhinna käes. Pronkskarika võitsid Kuressaare Vanalinnakooli õpilased. Siis tuli hõbekarikas, mille võitsime meie. Olime enda üle väga uhked. Olime väga, väga õnnelikud! Kuldkarika väärilised olid Valjala Põhikooli lapsed. Lisaks anti välja teemantkarikas, mille võitis Aste Põhikooli võistkond.

Suure positiivse emotsiooniga lõppeski see imetore päev. Meie jäime väga rahule ning oleme  tänulikud oma õpetajatele Tiia Vagale ja Anne Pildrele. 

Kindlasti soovime sellest üritusest osa võtta ka järgneval aastal, sest saime sealt palju uusi ning põnevaid kogemusi ja lisaks suurel hulgal teadmisi huvitavatest taimeseadekunstidest.

 

Kelly ja Astrid 5. klassist