Vene keele isetegevuse festival

25/02/2015 09:51

Kolmapäeval, 17.veebruaril osalesid 6. klassi tüdrukud Triinu-Liis Torri, Kaisa Tänav, Emili Gabriela De Oliveira, Imeliine Mändar, Erika Oeselg ja Victoria Mürk  koos vene keele õpetaja Maia Pihlakuga vene keele päeval. See toimus Kuressaare Vanalinna Koolis. Igal koolil oli oma etteaste, mis muidugi pidi olema vene keeles. Lapsed laulsid, tantsisid, lugesid luuletusi ja valme ning mõnel oli ka näidend varuks.

Päeva juhtideks olid kaks tüdrukut, kes olid vene rahvariietes. Nad lugesid alguses kaks    venekeelset  luuletust ja siis hakkasid etteasted pihta. Meeldejäävaid etteasteid olid mitu. Ukraina tüdruk vanalinna koolist  luges valmi, see läks tal ikka ludinal! Leisi tüdrukute poolt tantsitud “Kalinka” oli väga hoogne. Väga ilusasti laulsid ka üks tüdruk ja poiss venekeelset laulu, usun, et kõigil olid sel ajal külmavärinad peal! Estiati ka toredaid näidendeid nagu punamütsike ja naeris. SÜG-i tüdrukutegrupp laulis toredat laulu kandlemängu saatel. Lõpuks oli järg jõudnud ka meieni. Väike pabin oli küll sees, aga laul ja pillimäng tulid hästi välja! Lõpus olid paar vahvat luuletust ja kõige lõpuks tantsisid vanalinna kooi taidlejadl jälle “Kalinkat”.

Kõik esinejad said väikese šokolaadi ja diplomi. Kokkuvõttes oli väga tore ja lõbus päev ning loodan, et kõik jäid enda ja teiste etteastetega rahule!

 

Emili Gabriela De Oliveira     6. klass