Südamest südamesse Kärla koolis

09/05/2017 12:57

Kevadise südamekuu ajal  panid Kärla Põhikooli õpilased ja õpetajad taaskord suuremat rõhku oma südamele ja tervisele üldse. Südamenädal toimus 17. - 21.aprillini, mille eesmärgiks oli teadvustada kooliperele tervise tähtsust ja  võimalusi, mida selle heaks teha.  Nädala vältel oli kooliperel võimalus osaleda erinevates tegevustes ja avardada oma silmaringi.

Juba eelmisel aastal kogus populaarsust südamenädalal terviserajal kõndimine. Nii oli ka tänavu. Käisid nii suured kui väikesed õpilased ja ka õpetajad olid liikumisest haaratud ning seadsid sammud metsarajale. Kõndimas käidi iga päev terve selle nädala jooksul. Eriti suureks eeskujuks olid pikapäevarühma õpilased, kes jalutamisest tõeliselt rõõmu tundsid!

Teisel päeval külastas kooliperet tantsuõpetaja Laura Olesk, kes kahel pikal vahetunnil ergutas kooliperet vahvate soojendusharjutuste ja tantsudega. Õpilased said korraliku särtsu sisse, et rõõmsalt ülejäänud päevale vastu minna.  Väiksemad õpilased, kes kehva ilma tõttu jalutama ei läinud, said hiljem meisterdada oma sõbrale südamekive.

Nädala selgroog sai murtunud discgolfi mängu õppimise ja praktiseerimisega. Külla oli kutsutud Andres Ramst, kes õpetas lastele mängu algtõdesid ja erinevaid nippe. Iga klass sai tunnikese veeta rajal ja lennutada lendavat taldrikut. Mäng oli väga populaarne! Huvilistel oli võimalus minna rajale ka peale lõunat ja uudistama olid tulnud ka kohalikud.  Et lastel ikka rajale minnes oleks energiat ja jaksu, kostitas huvijuht Külli Luup õpilasi oma tehtud   tervisesmuutidega.

Värsket õhku ja liikumist ei ole kunagi liiga palju ja seega käisid neljapäeval  6. ja 7. klassi õpilased metsa istutamas. Samal ajal said teised klassid osa võtta südamekrossist, kus oli hea võimalus ennast kiiruses ja vastupidavuses proovile panna.

Nädal lõppes meil „Südamest südamesse“ õppepäevaga tüdrukutele ja poistele. Tüdrukutele oli külla kutsutud vilistlane Jane Tänak, kes rääkis suurematele neidudele jumestamisest ja jagas põnevaid meiginippe. Väiksematega veedeti vahva tunnike erinevaid soenguid tehes. Poistele käis rääkimas vilistlane Mihkel Koppel, kes tutvustas oma  põnevaid elukutseid, rääkides kokaerialast ja abipolitseiniku tööst. Samuti sellest, kuidas ta leidis tee tervisliku eluviisi juurde ja et sellest on saanud tema elustiil. Õpilaste jaoks oli päev väga põnev ja vaheldusrikas ning nii mõnigi sai üht-teist kõrva taha panna.

Südameädala jäädvustamiseks meisterdasid õpilased endale vahvad märgid, kuhu oli kirjutatud: MUL ON HEA SÜDA!

Nädal oli täis põnevaid ettevõtmisi, tavapärasest rohkem liikumist ja elamusi. Läbi erinevate tegevuste on saadud taaskord kogemuste võrra rikkamaks. Armsad lugejad, veetke rohkem aega oma peredega, sõpradega või lemmikloomadega värskes õhus ja see rõõmustab teie südant! Kõik, mida me siin elus teeme, teeme me ainult iseendale.

Meediaringi juhendaja       Kaisi Õispuu