Prints ja kerjus

15/04/2016 11:53

Reedel, 1. aprillil külastasid meie kooli 4. - 9. klassi õpilased Tallinna Rahvusooperit Estonia, kus vaatasime ooperit ”Prints ja kerjus”.

 Sõit algas hommikul kell 6.50 Kärla kaupluse juurest. Teel Kuivastu poole tegime veel paaris kohas peatused, et kõik õpilased peale võtta. Erilisi probleeme ei tekkinud ja jõudsime kenasti õigeks ajaks praami peale.

 Pärast praamisõitu algas pikk teekond Tallinna poole. Jõudsime kohale veidi varem ning kõigil oli võimalus külastada üle tee asuvat Solarise keskust. Etendus algas kell 12.00 ning kestis umbes kaks tundi.

Ooperietendus rääkis luksuses elavast printsist ja tänavatel vaesuses elavast kerjuspoisist.  Kerjuse unistus oli saada kunagi printsiks ja prints ise tahtis veidike vaheldust oma igavale ja liialt perfektsele elule. Kord sattus kerjus paleesse, kus prints avastas, et nad on väga sarnased. Nii nad otsustasidki oma identiteedid ära vahetada, et näha maailma teise nurga alt. Etenduses oli rohkesti laulu, mis algul oli küll põnev, kuid kaasõpilaste sõnul hakkas see teises vaatuses veidike venima. Kaksikvennad Piusid olid oma rollides tõesti vahetamiseni sarnased ja vahva oli neid vaadata.

 Kui etendus läbi sai, oligi aeg hakata kodu poole sõitma. Oli väike peatus Maksimarketis, kus kõigil oli võimalus oma kõhtusid täita ning pärast seda sõitsimegi Virtsu poole.

  Praam väljus Virtsust kell 17.25 ja Kuressaarde jõudsime kella seitsme paiku. Viimane peatus oli Kärlal kell veerand kaheksa nagu kokku lepitud oli.

 Meie arvates oli reis teatrisse vaheldusrikas ja tore ning loodame, et ka teised jagavad meie arvamust.

 

Kaisa, Emili, Triinu     7. klass