Mõttemängud Lümandas

20/11/2017 09:13

Kolmapäeval, 8.novembril osales meie kooli 4-liikmeline võistkond Lümandas toimunud mõttemängude võistlusel, kus saavutati 1.koht. Meie kooli esindasid Kenneth Lember, Samuel Arge, Kaisa Tänav ja Triinu-Liis Torri. Osalesid veel Lümanda, Mustjala ja Aste põhikooli õpilased.

Kella kaheks kogunesid kõik meeskonnad Lümanda kooli ning alustati lõbusa sisseelamismänguga. Seejärel hakkasid võistlused pihta. Kokku oli seiste ala, millelt iga võistkond oma koha järgi punkte sai. See võistkond, kellel lõpus kõige vähem punkte oli, võitis. Esiteks tuli nimetada nii palju Eesti linnasid ja imetajaid, kui minuti jooksul kirja panna jõuti. Seejärel olid suulised küsimused "Eesti mängust", mis osutusid  eriti raskeks. Kolmandaks püüti leida loetelule ühisnimetus ja sellele järgnesid valikvastutega küsimused. Eriti põnev oli sportlaste vihjepakkumised, kus iga võistkond pidi pakkuma mingi sportlase nime. Võimalik oli pakkuda 4 korda ning igas voorus anti 1 vihje juurde. Meie suutsime kohe täppi panna kaks sportlast ning olime ainuke võistkond, kes sai iga sportlase eest punkti.  Sellele järgnes erinevate sportlaste nimede anagrammide lahendamine. See osutus meile algul  raskeks ülesandeks, kuid suvalised pakkumised osutusid lõpukis õigeks ning korjasime päris palju punkte. Viimaseks olid veel nuputamisülesanded.

Lõppkokkuvõtteks sai meie kool 1.koha, Lümanda 2.koha, Mustjala 3.koha ja Aste 4.koha. Jääme huviga ootama järgmist kohtumist!

 

Triinu-Liis Torri ja Kaisa Tänav

8. klass