Loovtööde kaitsmine

11/04/2017 11:31

Neljapäeval, 30. märtsil toimus  8. klassil esimese tunni ajal loovtööde kaitsmine.

Loovtöösid oli kokku seitse ja teemad oli järgmised: “Rõivakollektsiooni loomine” - autorid Kärt Kaldre ja Victoria Mürk, juhendaja õpetaja Maret Rei, “Palkmaja makett” -  autorid Samuel Arge ja Hendrik Niit, juhendaja õpetaja Paul Tohv, “Trips-traps-trulli turniir” - autorid  Triinu–Liis Torri ja Kaisa Tänav, juhendaja õpetaja Maret Arge, “Kanep meie toidulaual” - autor Imeliine Mändar, juhendajad lapsevanem Krista Mändar ja õpetaja Margit Lindau, “Looduse ilu ja kaamera võlu” - autor Erika Oeselg, juhendaja fotoringi juhendaja Laidi Lindau, “100 aastat naiste rannamoodi” -  autor Emili Gabriela De Oliveira, juhendaja huvijuht Külli Luup ja “Välismaalased Lääne- Saare vallas” - autor Kenneth Lember,  juhendaja õpetaja Katrin Mesila.

 Loovtöö tegemine on pikk protsess - 8. klassil algas see juba septembris. Esimeseks sammuks oli teema ning sellele vastava juhendaja valimine, kes töö tegemisel õpilast suunas ja toetas. Siis algas töö praktiline osa. Lõpuks pidi loovtöö eesmärgid olema täidetud ning kirjalik osa arvutis korrektselt vormistatud. Igal tööl oli ka retsensent, kes õpilase töö üle vaatas ja kaitsmisel sellele oma hinnangu andis. Õpilastel oli oma loovtöö kaitsmiseks aega 5 minutit. Sellele järgnes küsimustele vastamine ning retsensendi ja juhendaja arvamuse kuulamine. Saalis viibisid peale kaitsmiskomisjoni liikmete, loovtööde autorite ning nende juhendajate ja retsenseerijate veel 7. klassi õpilased, kellel seisab järgmisel õppeaastal samasugune katsumus ees.

Oma loovtööde kaitsmisega tulid kõik kaheksandikud väga edukalt toime. Tagasiside juhendajatelt ja retsenseerijatelt oli samuti väga hea ning kõik tööd loeti edukalt sooritatuks. See oli meile suur pingelangus ja usun, et kõik jäid endaga rahule. Täname oma juhendajaid ja retsenseerijaid ning soovime järgmise aasta  kaheksandikele edukat loovtööde kaitsmist!

 

Emili, Triinu-Liis, Kaisa         8.klass