Liigume terviseks-liikumisnädal Kärla Põhikoolis

25/09/2017 10:43

Septembrikuu hakkab lõppema ja kooliaasta algus on olnud õpilastele väga töine. Halli argipäeva peletamiseks algas 18.septembril Kärla koolis liikumisnädal.  Õpilastele oli igaks päevaks organiseeritud erinevaid tegevusi, milles nad said ennast proovile panna.

Esmaspäeval võtsid algklassi lapsed kaasa oma tõukerattad ja said sõitmiseks täiesti oma tunni. Koolimaja taga käis tõeline tõukerattaralli. Peale lõunat oli suurematele õpilastele organiseeritud laskmine, mille juhendajaks oli Jaak Torri.

Hingelise tasakaalu leidmiseks oli teisipäeval kooli kutsutud joogaõpetaja Maret Seeman. Nii mõnigi õpilane oleks heameelega teinud peale rahustavat tundi uinaku. Vanematele tüdrukutele pakkus jooga oodatust rohkem emotsioone ja nii mõnigi sai endale sisse väikese joogapisiku.

Juba kevadel lõi kooliperes laineid päev, kui õpetati discgolfi. Nii oli ka seekord, kui õpilastele pandi üles discgolfi rada. Oli näha, et nii mõnigi oli suvel harjutamas käinud ja sai oma oskusi näidata. Rajale olid abistama tulnud mänguharrastajad ja lapsevanemad Eero Grahv ja Aivo Roos, kes meeleldi veetsid terve päeva kooliperega.

Neljapäeval oli õpilastel võimalus panna proovile oma kiirus ja vastupidavus, toimus jooksukross. Joostud sai nii vihma kui päikesega. Ilm pakkus väiksematele palju elevust ja nii mõnigi jooksis lisaringe.

Liikumisnädala viimasel päeval käisid vanema astme poisid  Kuressaares judos. Poistele tegi ühe korraliku trenni judotreener Marko Kesküla. See oli koht, kus poisid said proovile panna oma sitkuse, vastupidavuse ja alluma tugevale korrale. Samal ajal kui poisid judotasid, käis algklassidele ja tüdrukutele kepikõnni teadmisi jagamas vilistlane Renna Järvalt. Lapsed olid tublid ja said õige tehnika kiirelt kätte. Õpitu kinnistamiseks tehti kiirelt ka üks terviseraja ring. Lõpetuseks said lapsed Eesti Kepikõnni Liidupoolt teatmiku ja helkuri.  

Terve nädal oli täis põnevaid tegevusi ja õpilased said proovida uusi alasid. Koolipere tänab abistamise eest Kärla Spordihoonet, kõiki juhendajaid ja lapsevanemad, ilma kelleta poleks see nädal saanud toimuda. Tervis peitub liikumises, seega IGA SAMM LOEB!

 

Meediaringi õpilased