Huvihariduskonverents

08/03/2017 15:29

27.-28. veebruaril toimus Kuressaares III huvihariduskonverents ,,Mis tuuled puhuvad?''. Konverentsil käsitleti erinevaid teemasid huvihariduse- ja noorsootöö valdkonnas ning ka huvihariduse riiklikku rahastamist ning kohaliku omavalitsuse ja riigi rolli selles. Konverentsile kutsuti esinema erinevaid tuntud inimesi, nt Riigikogu liige Madis Milling, ettevõtja Robert Pajussaar ja luuletaja Kristiina Ehin ning paljud teised.

 

Esimene päev algas sellega, et inimesed, kes olid ennast kirja pannud, et osalevad, registeerisid ennast ning said mapid ja Archimedese raamatuid ning kaela kadakast nimesildid. Sellele järgnes kogunemine ning kohv. Esimese päeva esinejateks oli Pille Kriisa, kes rääkis sellest, kuidas mõista F-põlvkonda. Järgmiseks esines Madis Milling, kes jutustas, et noored ei ole tööeluks valmis. Seejärel astus lavale ettevõtja Robert Pajussaar, kes rääkis, mida tema kui ettevõtja ootab noortelt ja mida saab tema pakkuda. Peale tema etteastet oli lõunasöök. Siis esinesid ENTK direktor Edgar Schlümmer, Pärnu linnavalitsuse üldhariduse peaspetsialist Virve Laube ja Tartu linnavalitsuse noorsooteenistuse juhataja Piret Talur ning esimese päeva lõpetas Eesti Kunstiakadeemia professor Piret Pupart. Õhtul oli veskis õhtusöök. Inimeste nägudest oli näha rõõmu ja et see konverents neile meeldib.

 

Teine päev algas hommikukohviga. Seejärel astus lavale Pedagoogikateadlane Jaana Vasama, kes rääkis väärtuste õpetamisest. Esines Eesti ANK ,,Nopi Üles'' projektijuht Riin Luks ning seejärel tulid lavale Saaremaa enda noored ja Salme kooli huvijuht Mariliis Lazarev. Teise päeva lõpupoole tulid lavale SA Archimedes Noorteagentuuri koolitaja Külli Salumäe ja luuletaja Kristiina Ehin. Päeva lõpetas kokkuvõte ja lõunasöök.

 

Olid toredaid töised päevad!

 

Meryssabel Nõmm, 9.kl