Growing Gastronauts´i projektipäev: Inglise lihavõttetoidud

14/04/2014 20:37

 

Me tegime inglise traditsioonilist lihavõtte toitu. Seda tehakse kodus mitte restoranis. Meie juhendaja oli Martha ja me rääkisime temaga ainult inglise keeles, kuigi ta oskas vähesel määral ka eesti keelt. Alguses jagati meid kaheks grupiks: üks grupp tegi koogi taigent  ja teine vaniljekastet. Kui need valmis said pandi kook ahju ja hakati vaniljekastet külmas vees jahutama. Siis jagati meid neljaks grupiks ja iga grupp pidi tegema plaani sellest, kuidas nad koogi lõpuks ära kaunistavad. Kui kook ahjust välja võeti pandi see kaussi ja marjasegu, mis oli poest eelnevalt ostetud, selle peale. Kuna vaniljekreem polnud veel jahtunud pidime Martha käest küsimusi küsima saime teada igasuguseid huvitavaid asju: näiteks ta on 71 aastat vana. Ta küsis ka meilt küsimusi näiteks: mitu õde, venda sul on ja kui vanad nad on. 

 Lõpuks panime tordile peale vaniljekreemi ja vahukoore ning kaunistasime. Tordid tulid välja väga kenad ja ka väga maitsvad. Pakkusime neid tervele koolile degusteerimiseks. Kõigile koolilastele, õpetajatele ja direktorile maitses see väga. Meil jäi kooki ka üle.

 See päev oli väga tore, kuna õppisime uut maitsvat kooki tegema ja saime praktiseerida oma inglise keele oskust. Selliseid päevi võiks veel korraldada!

 

Joosep Leemet

6.klass

Fotod laetakse kooli kodulehe galeriisse

Loe veel õpilaste lugusid projektipäevast:

Tegime täna klassiga lihavõtte toite Martha  juhendamisel. Valmistasime koogipõhja ja panime selle ahju küpsema. Kui põhi oli pruun panime selle kolmnurkadena kaussidesse. Sinna sisse läks marju, banaani ja nende peale vanilje kaste. Vahepeal läksime diivanile istuma ja meil oli võimalus küsimusi küsida, kõik jäid mõttesse. Lõpuks keegi meie seast hakkas küsima ja siis läks see ladusalt. Martha vastas kõigile küsimustele rõõmuga ja me saime tema kohta üsna palju teada. Siis tahtis tema ka meie kohta teada. Tema küsis igaühe käest, et kas meil on õdesid, vendi ja lemmikloomi. Kõik andsid oma vastuse. Kui küsitlus oli lõppenud hakkasime kooke kaunistama maitsvate puuviljadega. Lõpuks said koogid valmis ja need nägid väga isuäratavad välja. Peale kookide valmimist hakkasime koristama ja kui kõik kohad olid puhtad viidi kolm kooki degusteerimisele kõik, kes tahtsid said proovida meie tehtud kooke. Üks kook  jäi meile endale maiustamiseks. See kook oli tõesti väga maitsev. Mulle meeldis see päev väga ja meie koolis võiks rohkem neid päevi olla! Eriti kui sai inglasega inglise keeles rääkida. See arendas minu inglise keelt palju rohkem.

Joanna Jaansalu

 

Täna tegime me süüa koos välismaa õpetajaga, kes rääkis meiega vaid inglise keeles.Tegime kooki, mida tehakse Inglismaal lihavõtte ajal. Meid jagati  nelja gruppi. Minu grupis oli Joonas, Ethan, Gabriela. Me pidime vahukoort  vahustama.  Koogi sisse panime me veel mandariini, pähkleid, banaani, riivitud šokolaadi, vaarikaid ja mustsõstraid ja muid puuvilju.Teine grupp tegi taina, mille panime koogi põhjaks. Kui me olime peaaegu lõpetanud, küsisime me ta käest mitmesuguseid küsimusi, ja  tema küsis meie käest ta ka.

Me saime  igaüks paar koogitükikest, need olid väga maitsvad. Terve kool sai meie valmistatud  kooke degusteerida.

Tänasel kokkamisel me õppisime inglise keelt ka. Selliseid üritusi võiks ikka olla rohkem . See  meeldis mulle väga.

 Karl-Erik Tänav

 

Meil oli väga tore päev, me kokkasime ja tegime Inglise lihavõtt toite. Algul me panime põlled ette ja tegime tutvustuse ja saime üksteisega tuttavaks. Me valmistasime seda kõike koos ja see meeldis meile. Pärast küsisime üksteiselt küsimusi. Me jaotasime gruppidesse, ühed tegid koogi põhja, teised keetsid kreemi  koogi joaks, kolmandad lõid munad katki, vahustasid  ja neljandad tegid tainast. Kui see kõik valmis oli, siis me panime taina ahju ja varsti oli see valmis. Me kavandasime oma koogid kausis, ja asju sai valida laua pealt. Koogi põhjad jaotasime pooleks, et kõik saaksid osa võtta. Me tükeldasime oma asjad mis me olime võtnud, mandariinid, kiivid, viinamarjad ja isegi musta šokolaadi riivisime ära et seda pärast panna koogile kaunistuseks.  Pärast tegime veel vanilje kastet ja saime ka pilte tehtud kookidest. Pärast maitsesime  ise kooki ja pakkusime ka koolile. Me rääkisime inglise keeles ja saime ka seda natukene juurde õpitud, me kuulasime huviga,  kus Martha on elanud ja mis ta veel on teinud. Mulle meeldis kõige rohkem see,  et me kokkasime inglise keeles. Direktorile maitsesid meie toidud väga. Mina arvan, et selliseid päevi  võiks rohkemgi olla. Mulle meeldis see päev väga ja eriti ka need toidud,  mida me valmistasime. Mul oli väga lõbus veeta aega oma sõpradega ja saada uusi teadmisi kokanduse kohta.

Velvo