Ettevõtluskonverents Paides

01/10/2017 20:03

21. oktoobril toimus  Paides ettevõtluskonverents. Sinna olid kutsutud  noored erinevatest koolidest, kes osalevad projektis „Ettevõtlik kool“. Kokku osales konverentsil täpselt 55 õpilast. Saaremaa koolidest olid esindatud Kärla Põhikool, Aste Põhikool, Orissaare Gümnaasium ja Vanalinna Gümnaasium.

   Startisime konverentsile varahommikul ja bussisõidu ajal said noored ükstesega tutvust teha. Jagasime omavahel muljeid ja ootasime väga tulevat konverentsi.

   Kui kohale jõudsime, siis toimus esmalt tutvustamisring. Mängisime palju huvitavaid mänge, et ennast pikast sõidust ergutada ja teistega suhelda. Näiteks mängisime ühte naljakat mängu nimega „Tibude päästmine“. Panime ennast suvalistesse rühmadesse, kus võis olla maksimaalselt kolm inimest. Mina sain kokku kahe Rapla tüdrukuga, kes olid väga toredad ja sõbralikud. Igale tiimile anti üks muna, ühe meetrine nöör, A4 paber ja kilekott. Mängu eesmärk oli see, et pidime muna teiselt korruselt esimesele saama nii, et see terveks jääks. Tegime kilekotist langevarju ja mässisime muna paberisse ja siis sidusime selle nööriga kilekoti ümber. Kahjuks meie muna küll purunes, aga see-eest oli nalja kui palju.

Peale  mitmete mängude mängimist hakkasime tööle. Moodustati jälle uued tiimid. Mina sain kokku Põhja-Eestist pärit noortega. Tiimis pidi igaüks kirja panema oma kodukoha/kooli probleemid. Seejärel näitasime ja rääkisime nendest üksteisele ning hiljem pidime valima nende seast ühe kõige põnevama teema. Meie tiimi teemaks osutus  „Toidu loopimine“. Sellest pidime tegema plakati, kuidas seda probleemi lahendada. Meie lahendusteks oli: korrapidamine sööklates, loengud ja karistused. Kui lahendused valitud, hakkasime seda projekti kirja panema. Enne seda näidati ja anti mõtteid, kuidas oma plakatit kujundada ja esitleda.  Kui kõik tiimid olid plakatid valmis saanud, hakati oma töid üksteisele näitama ja tutvustama. Kokku oli neid 14. Räägiti koolikiusamisest koerakaka automaatiteni välja.  Lõpuks valiti nende tööde seast 4 parimat välja. Nende seas oli ka meie tiimi töö ja auhinnaks saime tasuta pääsme ettevõtluskülla!

   Koju tagasi sõites oli mul väga hea meel, et sain sellel konverentsil osaleda. Sain palju uusi sõpru Saaremaalt kui ka mandrilt, hulgaliselt ideid, mida saaks meie koolis teostada  ja kuidas õigesti plakatit kujundada. Konverents oli nii põnev, et koju jõudes olin täis uut energiat ja teotahet!

 

Astrid Rei, 8.kl